Oliering af træterrasser

Som ét af de mest udsatte former for træværk, er det særligt vigtigt med vedligeholdelse af din træterrasse. Træterrassen består af organisk materiale, som nemmere bliver påvirket af sol og regn pga. træets vandrette placering. Forholdene er særligt gode for fremkomsten af alger og lignende – det er starten på forrådnelse af din træterrasse. Heldigvis kan det løses med jævnlig oliering: Lakken sætter sig ovenpå og sørger for afskærmning af træet. På den måde er det sværere for fugten at trænge igennem, og algerne kommer kun til sidde oven på lakken – uden kontakt til træet. Vi hos Vittrup Malerfirma har mange års erfaring med vedligeholdelse af træterrasser – vi bruger den ideelle olie til den bestemte træsort, så træet bliver beskyttet så godt så muligt. Ønsker du hjælp til oliering af din tagterrasse, så kontakt os og hør mere.

Et godt forarbejde

Ingen træsorter er ens. Derfor har hver type træ bestemte behov, som skal overholdes, hvis du vil give din træterrasse de bedste vilkår. Hårde træsorter, f.eks. eg, teak & mahogni, kræver mindre vedligeholdelse pga. den store mængde harpiks, som naturligt findes i træet. Andre træsorter har mere brug for pleje, fordi de ikke er lige så modstandsdygtigt. Fælles for alle træsorterne er, at inden de får et lag lak, skal træterrasse rengøres fuldstændig inden oliering. Det samme gælder for eventuelle tilfælde af algergevækster. Vi kan sagtens gøre det for dig i forbindelse med oliering – Vores medarbejdere er erfarne med pleje af træ og ved, hvilket behandlingsmetoder der bedst forbereder træet.

Hvor ofte skal man oliere sine træterrasser?

Som sagt ovenover kræver en træterrasse pleje for at forblive ren og pæn i farven. Derfor er det anbefalet, at træet bliver olieret minimum en gang årligt. Det optimale tidspunkt for oliering er mellem maj og september, da malingen hurtigt tørrer, og fugtniveauet ikke er for højt. Sidder der stadig olierester fra tidligere behandlinger på træet, anbefales det at slibe resterne væk, så det nye lag lak bedre kan gavne træet. Hvis du ønsker at bibeholde den jævnlige overflade, kan vi lave en fast aftale.